Voice-over gezocht? Vanaf €149 bij Dimitris Kops | voice-over en stemacteur met eigen studio

Voice-over voor een video laten inspreken -> bedrijfsfilm, animatie of uitlegvideo

Als voice-over spreek ik regelmatig voice-over teksten in.

Deze voice-over teksten worden gebruikt in commercials, bedrijfsfilms en/of animaties (ook wel corporate video of explanation video).

 

Bedrijfsfilm voice-over bestellen

De voice-over onder een bedrijfsfilm is de stem van je bedrijf. Nieuwe klanten of medewerkers van je bedrijf, die de video zien met daarin de voice-over, moeten zich meteen op hun gemak voelen bij de stem.

Een bedrijfsfilm voice-over klinkt daarom altijd fris en duidelijk. Een bedrijfsfilm inspreken is niet een klusje dat je even snel doet. Als je een goede beleving wilt achterlaten met de bedrijfsfilm zal de voice-over de tijd moeten nemen om de tekst goed door te lezen. Vervolgens spreekt de voice-over de bedrijfsfilm helder en duidelijk in.

Hieronder vind je een voorbeeld van een door mij ingesproken bedrijfsfilm:

 

Animatie video of uitlegvideo voice-over bestellen 

In een animatie video of uitlegvideo draait het om het overbrengen van een boodschap. De animatie video of uitlegvideo laat een product of dienst zien aan de hand van diverse voorbeelden.

Een voice-over onder een animatie video of uitlegvideo die op Facebook of Instagram wordt geplaatst is meestal een jonger klinkende voice-over omdat de doelgroep van Facebook en Instagram vaak ook jong is.

De juiste voice-over onder je animatie video of uitlegvideo is cruciaal. De voice-over onder een animatie video of uitlegvideo legt het product of dienst tot in de puntjes uit.

Als je een video op Facebook of Instagram (social media) gaat plaatsen is het verstandig om binnen 5 seconden ‘to the point’ te komen. Ga maar eens na hoeveel video’s jij weg klikt op Facebook of Instagram…

Een handige truck is om in het begin van je video meteen de boodschap te vertellen. Hierdoor wordt de aandacht van de kijker getrokken en zal hij of zij langer naar je animatie video of uitlegvideo kijken.

Hieronder vind je een voorbeeld van een door mij ingesproken animatie video:

 

Handige tips voor een bedrijfsfilm voice-over of een uitlegvideo voice-over

In een bedrijfsfilm of een uitlegvideo moet een boodschap worden overgebracht aan de kijker. De voice-over moet daarom rustig, maar zeker niet saai, spreken. Het is van belang dat ook ingewikkelde woorden worden uitgelegd in Jip en Janneke taal. Hierdoor is de video voor iedereen gemakkelijk te volgen.

Als voice-over is het belangrijk dat je weet waarover je praat. Zitten er bijzondere termen of woorden in de tekst die je eigenlijk niet snapt? Ga deze termen dan niet uitspreken alsof je ze snapt. Een luisteraar of kijker zal direct horen dat de voice-over geen idee heeft waar hij over spreekt. Laat je als voice-over altijd informeren door de opdrachtgever over ingewikkelde termen zodat je weet waarover je speekt. Hierdoor komt de boodschap nóg beter over.

Belangrijk bij een bedrijfsfilm of uitlegvideo is ook om niet te snel te praten. In een radiocommercial kan het heel ‘cool’ zijn om snel te spreken, maar in een bedrijfsfilm of uitlegvideo is het belangrijk dat alle woorden duidelijk worden uitgesproken.

De juiste voice-over voor je bedrijfsfilm of uitlegvideo bestellen

Ik wil met veel passie en liefde jouw voice-over tekst voor een bedrijfsfilm of uitlegvideo inspreken.

Wil je mij als voice-over boeken? Stuur mij een e-mail via mijn contactformulier.

Is er al een script of een ruwe edit van bijvoorbeeld een video? Dit kan je alvast meesturen via een downloadlink, maar het hoeft natuurlijk niet.

Na het sturen van een e-mail via het contactformulier op deze site neem ik zo snel mogelijk contact met je op.