Voice-over gezocht? Vanaf €149 bij Dimitris Kops | voice-over en stemacteur met eigen studio

De beste voice-over boeken 

 

Je wilt graag een voice-over boeken. Je hebt bijvoorbeeld een commercial tekst geschreven of een tekst voor onder een animatievideo. Het is nu zaak om de voice-over te boeken.

Je wilt graag een voice-over boeken. Je hebt bijvoorbeeld een commercial tekst geschreven of een tekst voor onder een animatievideo. Het is nu zaak om de voice-over te boeken.

Hierbij 3 makkelijke tips om de juiste voice-over te boeken.

1)  Mannenstem vs. vrouwenstem

Heb je al nagedacht of je een mannenstem of een vrouwenstem voor jouw commercial of video wilt hebben? En wat is eigenlijk beter?

Er zijn veel onderzoeken geweest waarin mannenstemmen werden vergeleken met vrouwenstemmen en het blijkt dat 87% van de respondenten geen voorkeur heeft. Wel geven de respondenten aan dat zowel een mannenstem als een vrouwenstem lekker in het gehoor moet liggen.

Sta jij voor de keuze of je een mannenstem of een vrouwenstem wil inhuren? Bedenk dan vooral om wat voor product of dienst het gaat. Vraag je ook af wat voor sfeer je wilt uitstralen.

2) Waar vind ik de beste voice-over?

Als een voice-over tekst ingesproken wilt hebben door een professionele voice-over kan je een hele zoektocht beginnen op internet.

Er zijn verschillende stemmenbureaus die veel stemmen aanbieden. Helaas zijn dit soort stemmenbureaus erg duur omdat ze een behoorlijke fee rekenen voor het zoeken naar de juiste voice-over. Daarnaast heb je nooit rechtstreeks contact met de voice-over waardoor het inspreken en latere aanpassingen op de voice-over tekst altijd langzaam zullen verlopen.

Ben je benieuwd hoe ik als voice-over klink? Klik dan hier om mijn demo te beluisteren.

3) Weet wat voor soort voice-over je zoekt

Bedenk goed van ter voren wat voor soort stem je zoekt. Een mannenstem? Een vrouwenstem? Een kinderstem? Een bejaardenstem?

Als je weet wat je zoekt zal je sneller de perfecte voice-over vinden.