Voice-over gezocht? Vanaf €149 bij Dimitris Kops | voice-over en stemacteur met eigen studio

Voice-over gezocht? Of stemacteur gezocht?

 

Je bent op zoek naar een voice-over of stemacteur en je bent op mijn website terecht gekomen? Dat is mooi! Ik kan je namelijk helpen aan de perfecte professionele voice-over.

Ik kan je helpen aan de juiste voice-over voor een bedrijfsfilm, radiocommercial, televisiecommercial, e-learning, animatie, webvideo, televisiebillboard of voicemail.

Dankzij mijn professionele studio kan ik super snel, vaak binnen 12 uur, de gewenste tekst inspreken.

Omdat ik een eigen studio heb kan ik ook gemakkelijk kleine wijzigingen inspreken. Je hoeft er nooit lang op te wachten. Ook kan ik de audio voor je nabewerken.

Audionabewerking

Audionabewerking voor voice-overs kan je zien als make-up.

De audio wordt voorzien van een extra ‘laagje’. Dit wordt gedaan door over de voice-over diverse plugins van het bedrijf Waves te zetten.

Door de juiste settings klinkt mijn ruwe stem mooier en voller. Ook wordt bij audionabewerking mijn ademhalingen en overige geluiden (tikjes e.d.) verwijderd. De opname klinkt dankzij de audionabewerking super strak en mijn voice-over kan meteen gebruikt worden voor jouw opdracht.

Aanleveren voice-over

Alle voice-overs die ik inspreek kunnen worden aangeleverd in hoge WAVE-kwaliteit. Dat is een MP3-file, maar dan zonder compressie. Ik kan de audiobestanden naar je mailen, maar ik kan ook een dienst als WeTransfer gebruiken.

Een WAVE-file kan gewoon worden afgespeeld in Windows Media Player, VLC Media Player of in de player die jij gebruikt op jouw computer.

Hoeveel woorden mag de voice-over tekst hebben?

De voice-over tekst mag zoveel woorden bevatten als nodig is. Een radiocommercial bevat veel minder woorden dan een e-learning of een animatie.

Een voice-over spreekt met ongeveer 100 tot 120 woorden per minuut. De meeste video’s duren ongeveer 2 minuten. Hierdoor komt de opdracht niet boven mijn starttarief van slechts € 149,- excl. BTW voor 250 woorden.

Is de tekst langer? Dan hanteer ik een tarief van 0,29 cent per extra woord.

Tone Of Voice

De juiste ‘tone of voice’ is bij een voice-over erg belangrijk. Elke opdracht is anders.

Een wervende radiocommercial moet anders worden ingesproken dan een uitlegvideo. Om de juiste tone of voice te bepalen is het handig als we vooraf even (telefonisch) contact hebben. Ik kan dan een stukje voor doen zodat jouw opdracht de juiste tone of voice krijgt.

Hoe lang mag de voice-over worden gebruikt?

Hoe lang de voice-over gebruikt mag worden hangt af van de voice-over opdracht.

Een radiocommercial, tv-commercial of een onlinecommercial heeft bijna altijd standaard een buy-out van 1 jaar. Dat houdt in dat de radiocommercial, tv-commercial of onlinecommercial één jaar lang uitgezonden mag worden.

Mocht de radiocommercial, tv-commercial of onlinecommercial langer dan een jaar worden uitgezonden, of wordt de commercial opnieuw uitgezonden na het eerste jaar, dan betaal je een klein bedrag extra. Dit bedrag wordt in voice-over termen ook wel een repeat fee genoemd. Meestal is deze buy-out fee 50% van de oorspronkelijke vergoeding.

Andere voice-over opdrachten zoals een e-learning, webvideo, bedrijfsfilm of animaties mogen voor altijd ‘gratis’ worden gebruikt.

Reken ik extra kosten voor het gebruik van mijn studio?

Nee, ik reken geen extra kosten voor het gebruik van mijn studio. Alle voice-over opnames die ik in mijn eigen studio maak zijn inclusief het gebruik van mijn studio.

Heb je liever dat ik naar een externe geluidsstudio kom om jouw voice-over opdracht in te spreken? Laat het dan weten via het contactformulier op deze website.

Wanneer kan je beginnen met het opnemen van de voice-over tekst?

Zodra de tekst klaar is kan ik beginnen met het opnemen van de voice-over tekst. Meestal kan ik de gewenste tekst binnen 12 uur inspreken en afleveren.

Vooraf is het handig, zoals hierboven geschreven, om even (telefonisch) contact gehad te hebben over de gewenste tone of voice, zoals ‘neutraal’, ‘stoer’, ‘wervend’ of ‘enthousiast’.

Mocht je mij willen regisseren tijdens de voice-over opname dan kan je via Skype of telefoon ‘bij’ de opname aanwezig zijn. Op die manier kan je precies aangegeven hoe de voice-over tekst moet klinken.

Hoeveel verschillende takes krijg ik van mijn voice-over tekst?

Korte teksten tot maximaal 250 woorden kan ik 3x opnemen. Daarbij kan ik een klein beetje variëren in de tone of voice zodat je de beste opname makkelijk kunt kiezen.

Als je goed bent in het knippen en plakken van audio kan je zelfs uit de verschillende opnames jouw perfecte voice-over bij elkaar knippen.

Voice-over boeken?

Wil je mij als voice-over boeken? Stuur mij een e-mail via mijn contactformulier.

Is er al een script of een ruwe edit van bijvoorbeeld een video? Dit kan je alvast meesturen via een downloadlink, maar het hoeft natuurlijk niet.

Na het sturen van een e-mail via het contactformulier op deze site neem ik zo snel mogelijk contact met je op.